Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Flower Science: Diversiteit: sterkte of zwakte

april 19 @ 16:00 - 20:00

Gratis
Flower Science organiseert samen met het Groen onderwijscentrum uit Aalsmeer een Flower Science / GO Café waarbij de vraag – diversiteit: een sterkte of een zwakte – centraal staat.

Flower Science organiseert samen met het Groen onderwijscentrum uit Aalsmeer een Flower Science / GO Café waarbij de vraag – diversiteit: een sterkte of een zwakte – centraal staat.

Met behulp van allerlei nieuwe veredelingstechnieken wordt er door grote veredelaars gewerkt aan een solide bloemisterij-sortiment, waarin ziekteresistentie en productie-eigenschappen centraal staan. De vraag is of de handel deze ontwikkeling onderschrijft of juist kiest voor zoveel mogelijk variëteiten in kleuren, vormen en geuren. Wil de consument elk jaar een groot scala van noviteiten of juist een beperkt aanbod van soorten met een uitstekende houdbaarheid?

Tijdens dit GO / Flower Science café komen veredelaars, handelaren en kwekers rondom dit thema aan het woord. Hebt u het Flower Science Congres gemist? Dan is dit uw kans alsnog Hans van de Heuvel van Dümmen Orange te ontmoeten. In het panel zitten verder Danny van Bergen Henegouwen, purchasing director bij FleuraMetz en Aad Vernooy van LTO Glaskracht Nederland.

Wij zijn dit keer te gast op de bijzondere locatie de Nieuwe Bavo in Haarlem, tijdens het evenement de Nieuwe Bavo Bloeit. Meer dan honderd studenten van diverse scholen hebben, onder leiding van Meesterbinder Ingeborg Kemperman de Nieuwe Bavo, in de bloemen gezet. Een prachtige cocon in de 40 meter hoge toren, het hoogaltaar versierd met wel duizend bloemstelen, prachtige kransen vormen een bloemrijk welkom in de Haarlemse Kathedraal.

Programma
16:00 uur – Inloop
16:20 uur – Welkom in de plebanie van de Basiliek St. Bavo
16:30 uur – Visie op de toekomst van het sortiment snijbloemen door Hans van den Heuvel, managing director R&D bij Dümmen Orange
17:00 uur – Noodzaak van variatie door Danny van Bergen Henegouwen, purchasing director bij FleuraMetz
17:30 uur – De rol van de kweker van kleine gewassen door Aad Vernooy , LTO Glaskracht Nederland
18:00 uur – Rondleiding door de Basiliek olv Ingeborg Kemperman, hoofdarrangeur van ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’.
18:30 uur – Netwerkborrel met lichte maaltijd
19:30 uur – Afronding

Adres: Nieuwe Bavo Haarlem, Leidsevaart 146, Haarlem

Er zijn in sowieso 20 studenten aanwezig. Omdat de ruimte niet meer dan 100 mensen kan herbergen is er maar plaats voor 80 belangstellenden. Wij nodigen daarom met klem ondernemers in de bollen en bloemen uit voor dit café. Deelname gratis, aanmelden verplicht. De locatie is Kathedrale Basiliek St. Bavo (niet te verwarren met De Grote of St. Bavokerk in het centrum).

Deelnemers kunnen na afloop instromen in de netwerkavond voor bloemisten.

Gegevens

Datum:
april 19
Tijd:
16:00 - 20:00
Kosten:
Gratis

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aankomend agendapunt


26 september 2018

Hillegomse Ondernemersborrel
Bekijk de gehele agenda