Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen investeren in Sterk Techniekonderwijs !

5 maart 2019 / 15:30 - 20:00

Sterk Techniekonderwijs Haarlemmermeer/Hillegom,

Wanneer: Dinsdag 5 maart 2019
Tijd: Inloop 15:30 uur; aanvang 16:00 uur; einde uiterlijk 20:00 uur
Voor wie: po, vmbo, mbo, hbo, (opleidings)bedrijven, brancheorganisaties, gemeenten
Waar: Hoofdvaart College, Paxlaan 20 te Hoofddorp

De technische arbeidsmarkt in Nederland kampt met groeiende tekorten aan technisch personeel, dat remt de economie. De instroom in technische beroepsopleidingen is lang niet genoeg om die tekorten op te vullen. Daarom willen de vmbo-techniekscholen in de regio Haarlemmermeer en Hillegom in samenwerking met het basisonderwijs, NOVA College , MBO College Airport en het bedrijfsleven, het techniekonderwijs verbreden, versterken en verdiepen.

Er is nu een regeling voor het vmbo. In deze subsidieregeling Sterk Techniek Onderwijs (www.sterktechniekonderwijs.nl) zit ruim 400 miljoen voor het vmbo in de komende 4 jaar. Dat biedt grote kansen voor deze regio! Samen en in nauwe afstemming met het regionale bedrijfsleven kunnen we meer leerlingen interesseren voor techniek en technologie zodat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding in het MBO of HBO. Dat is goed voor de economische groei en de werkgelegenheid in de regio Haarlemmermeer/Hillegom.

Een goed plan maken én uitvoeren lukt ons alleen in samenwerking met andere scholen, het bedrijfsleven en gemeenten. Meedoen? Neem dan snel contact op. Twijfelt u nog? Kom dan ook op 5 maart 2019 om geïnformeerd te worden over de regeling en onze visie. U krijgt dan volop gelegenheid om mee te denken over de activiteiten en aan te sluiten. Zet 5 maart alvast in uw agenda!

Namens de regiegroep Sterk Techniekonderwijs Haarlemmermeer/Hillegom,

Ronald Smink, directeur Hoofdvaartcollege

Marc van Buuren, directeur Fioretti College

Uldrik Speerstra, rector Herbert Vissers College

Gegevens

Datum:
5 maart 2019
Tijd:
15:30 - 20:00
Site:
www.sterktechniekonderwijs.nl

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aankomend evenement


januari 27 / 17:00

Hillegomse Ondernemersborrel
Bekijk de gehele agenda