Het is nu alweer even geleden dat ik bij Café Murphy’s in gesprek kwam met Jehro, de man van Eefje. Hij vertelde mij hun bijzondere verhaal, hoe ze elkaar al heel jong leerden kennen, dat ze elkaars liefde zijn en samen heel oud willen worden. Ook vertelde hij me over haar ziekte, over de wegen die bewandeld moeten worden en het geld dat daar voor nodig is.

In Nederland is ze uitbehandeld. Ze moet nu naar Duitsland en dat wordt niet vergoed. Ongemerkt liepen de tranen over mijn wangen. Ik moest denken aan mijn eigen mooie dochters. Toen wist ik het al, ik wilde Eefje helpen. Dat vertelde ik Jehro ook. Toch kwam het er even niet van, totdat ik van de week benaderd werd door de moeder van Eefje, Marjo, die zei je wilde een Benefiet organiseren, wat zijn we hier blij mee. Tuurlijk wil ik dat, het idee was al geboren, de naam zat al in mijn hoofd. De locatie was er eigenlijk ook al: Murphy’s Law, waar ik Jehro heb leren kennen. Eigenaren Bart en Rob zijn akkoord gegaan en stellen de locatie beschikbaar.

Op zaterdag 20 oktober is het dan zo ver: het grote Benefiet voor Eefje met als naam: “Hillegom samen voor Eefje”. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, we gaan nog voor een paar maatjes meer, maat 44 ofzo, of grijp ik dan te hoog. Volgens mij grijp je nooit te hoog in dit geval. Ik ga voor het uiterste, de top en ik hoop velen van jullie mee te krijgen.

Een Benefiet voor Eefje, omdat haar verhaal me zo aanspreekt, een mooie jonge vrouw, die zoiets verschrikkelijks overkomt.
We gaan het groots aanpakken. Ik heb al enkele artiesten bereid gevonden om op te treden. Er komt een veiling en een darttoernooi en wat eigenlijk nog belangrijker is: familie en vrienden van Eefje hebben toegezegd te helpen.
Wat heb ik nu nodig, artiesten, geluid, dj’s, kortom mensen die belangeloos aan dit mooie Benefiet mee willen werken.
Stuur me een pb, of liever een mailtje naar acornelissen@snelnet.net.

Annemiek Cornelissen

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aankomend agendapunt


augustus 28 / 17:00

Hillegomse Ondernemersborrel
Bekijk de gehele agenda