HILLEGOM- Op zaterdag 12 mei heeft de officiële opening plaatsgevonden van Boerderijwinkel Elsbroekerwei. Deze winkel is nu gevestigd in de stal van boerderij Helena’s Hoeve aan de Leidsestraat 189. De openingshandeling werd verricht om 11.00 uur verricht door eigenaar Elbert Zeestraten, samen met zijn neefje Gijs Verschoor. Het jongetje reed in een sneltreinvaart met zijn traptrekker door een papieren lint, waarmee de boerderijwinkel officieel werd geopend. De opening werd druk bezocht. Er was van alles te proeven en voor de kinderen was er een springkussen.

Het agrarisch bedrijf van de familie Zeestraten is al zeven generaties gevestigd in de Elsbroekerpolder in Hillegom. Op twee boerderijen aan de Leidsestraat werken de broers Adriaan en Elbert Zeestraten, zus Anita en zwager Johan Verschoor samen in de Maatschap Zeestraten. In de veehouderij en bloembollenkwekerij combineren zij vakmanschap met liefde voor de natuur.

Helena’s Hoeve

In 2012 ging de boerderijwinkel van start in de wagenschuur van Hoeve Elswoud. Tot nu toe was de winkel twee dagen per week open, maar daar komt nu verandering in. De stal van de verbouwde boerderij Helena’s Hoeve, waar Elbert sinds enkele maanden woont, is ingericht als winkel. Die biedt vijf keer zo veel ruimte voor biologische producten, natuur- en streekproducten. Er is een nieuwe inrit vanaf de Leidsestraat gemaakt en naast de boerderij is voldoende parkeerruimte.

Rundvlees en zuivel

Bij Elsbroekerwei kunt u terecht voor rundvlees van blaarkopkoeien van de boerderij, maar ook voor biologische kip (Polderhoen), hertenvlees uit de duinen en ganzenvlees (Gewilde Gans). Uiteraard is er ook verse boerenzuivel en echte roomboter van blaarkopkoeien, maar ook biologische Wilde Weidekaas, echte Leidse kaas van de Sophiahoeve, biologische geitenkaas van Van Dorp en verse eieren.

Biologische groenten, brood en streekproducten

De grote winkel biedt plaats voor een veel ruimer assortiment biologische groenten en groentepakketten van Kievit. Er zijn appels, peren, seizoen vruchten, vruchtensappen, noten en zuidvruchten te koop. Dagelijks wordt in de winkel vers biologisch brood van Zonnemaire afgebakken.

In de boerderijwinkel zijn ook typische Bollenstreek-producten te koop, zoals bier van de tegenover gelegen bierbrouwerij Klein Duimpje en bloembollen en bloemen uit de eigen bloembollenkwekerij van Zeestraten.

Boerderijwinkel Elsbroekerwei is vijf dagen per week open: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00-16.00 uur.

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief