‘Bomen voor gitaren’, een energieneutrale bedrijfshal en veel
aandacht voor mensen. Zomaar wat voorbeelden van werkwijzen
en plannen waarmee ondernemers zich aanmelden voor de
Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek.

De ‘bomen voor gitaren’ is een actie van Music All-in, het grote familiebedrijf van Jan Aandewiel in Noordwijk dat muziekinstrumenten verkoopt: “Bij +/- 80% van onze producten die van hout gefabriceerd worden – gitaren, drumstellen, piano’s, etc – planten wij bij verkoop 1 boom. Dit doen we sinds augustus 2018 en sindsdien hebben we meer dan 500 bomen geplant.”

Van Kesteren Schilders laat een nieuwe bedrijfshal bouwen die geheel energieneutraal wordt. “Het energiezuinige glas – dat in de zomer voor de juiste koeling zorgt en in de winter voor verwarming – levert onze eigen glasafdeling.” De hal wordt volgelegd met zonnepanelen en krijgt een laadpaal voor de eigen elektrische auto’s.

Veel aandacht voor ‘Mens’

Duurzaamheid gaat over aandacht voor Milieu, Mens en Maatschappij. Dit jaar is er onder aanmelders opvallend veel aandacht voor het onderdeel ‘Mensen’. En niet alleen door het bieden van plaats voor ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. ‘Zo wil mode ontwerpster Judith van Vliet geen materiaal inkopen uit lage lonenlanden. Van Kesteren en Stairz zorgen voor opleidingen en doorstroommogelijkheden. En Jx4 robotisering uit Lisse is sowieso helemaal gericht op het verlichten van zware of eentonige arbeid. De organisatie verwacht nog vele andere aanmelders in de komende weken. De aanmeldingstermijn sluit op 14 maart.

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aankomend evenement


april 22 / 17:00

Hillegomse Ondernemersborrel
Bekijk de gehele agenda