Onlangs hebben Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid- en Noord-Holland het voorlopig voorkeursalternatief voor het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek vastgesteld. Dit project is beter bekend onder de naam Duinpolderweg. Dit voorkeursalternatief heeft veel stof doen opwaaien, vooral in Hillegom, en dat is logisch, omdat met name Hillegom de gevolgen zal ondervinden van dit alternatief.

duinpolderweg voorkeursalternatief

Het voorkeursalternatief is een combinatie van onderdelen uit de verschillende alternatieven waaronder een nieuwe verbinding tussen de A4 en de N208 volgens de ligging van alternatief “Zuid”. De koepelorganisatie Bedrijfsleven Bollenstreek heeft aangegeven dat dit voorkeursalternatief tegemoet komt aan haar wensen.

Het bestuur van InitiatiefRijk Hillegom hecht eraan hierbij op te merken dat wij weliswaar thans onderdeel uitmaken van Bedrijfsleven Bollenstreek, maar dat wij niet zijn gekend in het proces van overwegingen en keuze. Ons is nimmer om onze visie of die van onze leden gevraagd.

Maar het is nog niet te laat! Wij nodigen al onze leden van harte uit om zienswijzen met ons te delen door een e-mail te sturen naar info@initiatiefrijkhillegom.nl. Wij zullen dan tijdig onze gezamenlijke zienswijze delen met de Gemeenteraad Hillegom.

Uiteraard kunt u uw zienswijze ook rechtstreeks met de Gemeenteraad Hillegom delen. De raad heeft een e-mailadres geopend waarop inwoners, bedrijven en organisaties uit Hillegom hun reactie op het voorlopige voorkeursalternatief van GS kunnen melden. De raad kan hun argumenten dan meewegen bij het opstellen van zijn zienswijze. U kunt tot 1 februari uw onderbouwde reactie kwijt op werkgroepduinpolderweg@hillegom.nl.

Op 23 januari staat overigens een inloopbijeenkomst georganiseerd van 17.00 tot 21.00 uur in NH Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief