Onlangs hebben Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid- en Noord-Holland het voorlopig voorkeursalternatief voor het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek vastgesteld. Dit project is beter bekend onder de naam Duinpolderweg. Dit voorkeursalternatief heeft veel stof doen opwaaien, vooral in Hillegom, en dat is logisch, omdat met name Hillegom de gevolgen zal ondervinden van dit alternatief.

duinpolderweg voorkeursalternatief

Het voorkeursalternatief is een combinatie van onderdelen uit de verschillende alternatieven waaronder een nieuwe verbinding tussen de A4 en de N208 volgens de ligging van alternatief “Zuid”. De koepelorganisatie Bedrijfsleven Bollenstreek heeft aangegeven dat dit voorkeursalternatief tegemoet komt aan haar wensen.

Het bestuur van InitiatiefRijk Hillegom hecht eraan hierbij op te merken dat wij weliswaar thans onderdeel uitmaken van Bedrijfsleven Bollenstreek, maar dat wij niet zijn gekend in het proces van overwegingen en keuze. Ons is nimmer om onze visie of die van onze leden gevraagd.

Op vrijdag 20 april hebben de Statenleden van de provincie Zuid Holland een werkbezoek gebracht aan Hillegom. InitiatiefRijk Hillegom heeft daar te kennen gegeven dat zij, als onderdeel van het Algemeen Bestuur van Bedrijfsleven Bollenstreek, het niet eens is met de voorkeur welke door de adviesgroep aan de provincies Noord- en Zuid Holland is geadviseerd.

Medio 2018 verwachten de provincies met een definitieve keuze te komen over het voorkeursalternatief.

Wij houden u op de hoogte.

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aankomend evenement


december 22 / 17:00

Hillegomse Ondernemersborrel
Bekijk de gehele agenda